U bent hier: Home › KNLTB Competitie › Algemeen

Algemeen

KNLTB Competitie

Bij T.V. Woudrichem is het mogelijk om competitie te spelen. De KNLTB organiseert deze competitie. Je kunt competitie spelen in het voorjaar, zomernajaar én in de winter. Een competitie bestaat meestal uit 7 speeldagen, waarbij je afwisselend thuis en uit speelt. Je kunt competitie spelen binnen het district/regionaal of landelijk.

Team

Competitie speel je in teamverband. Daarvoor heb je minimaal 4 spelers nodig. Je kunt competitie spelen in een herenteam, damesteam of mixteam. Er zijn ook nog mogelijkheden met betrekking tot leeftijd, zoals 35+ of 45+.

Soorten competitie

De competitie wordt op verschillende dagen aangeboden. Zo is het mogelijk om bijv. op donderdagochtend competitie te spelen, maar ook vrijdagavond en zaterdag en zondag overdag. Niet álle competitiesoorten worden op alle dagen aangeboden. Landelijke competitie wordt alleen op zondag gespeeld.

De voorjaarscompetitie wordt gespeeld in de maanden april en mei.
De zomercompetitie wordt gespeeld in de maanden mei en juni.
De najaarscompetitie wordt gespeeld in de maanden september en oktober.
De wintercompetitie wordt gespeeld in de maanden november en januari.

Promoveren of degraderen

De competitie wordt ingedeeld op sterkte. Afhankelijk van de gemiddelde sterkte van de spelers van jouw team word je in een bepaalde klasse geplaatst. Aan het einde van de competitie is er een team kampioen, dit team promoveert naar een hogere klasse. Het team dat als laatste eindigt in de competitie degradeert en speelt het jaar erna dus in een lagere klasse. De voorjaars-, najaars- en wintercompetitie staan los van elkaar. Je degradatie of promotie geldt dus voor dezelfde competitie in het jaar erna.

Invallen

Heeft jouw team te weinig spelers, omdat er iemand niet kan op een bepaalde speeldag, dan kun je een invaller (ander lid van onze vereniging) vragen om mee te doen. Voor elke speler geldt echter, dat er in principe maar 1 keer per week aan de competitie mag worden deelgenomen. Na verkregen dispensatie (voorafgaand aan de competitie moet dit aangevraagd zijn) mag er onder voorwaarden 2 keer per week aan de competitie worden deelgenomen, mits niet op dezelfde dag.

Aanmelden

Op deze site komen de aanmeldformulieren voor de eerstvolgende competitie te staan zodra deze beschikbaar zijn. Heb je een team samengesteld dan moet je de formulieren invullen en naar de verenigingscompetitieleider sturen. Om je een beeld te geven: doorgaans moet je je al eind november inschrijven voor de voorjaarscompetitie die in april van start gaat.

Wil je meer weten over de KNLTB competitie of competitieregels? Kijk dan op deze pagina van de KNLTB.

Heb je vragen over het spelen van competitie bij T.V. Woudrichem? Neem dan contact op met de verenigingscompetitieleider (VCL):
Alexandra Oosterom
0621-202 566

 

Zoek in site:
Loginstatus:      

Kantinediensten

 
 

Ogenblik a.u.b. ...